30 October 2016

The 12 Recovery Quotes Quiz that Nobody Aced (including me)!



 1. "I envy people who drink - at least they know what to blame everything on."
     A. Garrison Keillor
     B. Oscar Levant
     C. Oscar Wilde
     D. Dan Rather

 2. "People have a hard time letting go of their suffering. Out of a fear of the unknown, they prefer suffering that is familiar."
     A. Thich Nhat Hanh
     B. Sigmund Freud
     C. Ayn Rand
     D. Pablo Picasso

 3. "The world breaks us all. Afterward, some are stronger at the broken places."
     A. Pearl S. Buck
     B. Ernest Hemingway
     C. Malcolm X
     D. Henry David Thoreau

 4. "Silent gratitude isn't very much use to anyone."
     A. Abraham Lincoln
     B. Mark Twain
     C. Gracie Allen
     D. Gertrude Stein

 5. "Every wrong attempt discarded is a step forward."
     A. Sir Arthur Conan Doyle
     B. Ovid
     C. Thomas Edison
     D. Confucius

 6. "Everything should be made as simple as possible, but not simpler."
     A. Albert Einstein
     B. Marcel Proust
     C. Ralph Waldo Emerson
     D. Malcolm Gladwell

 7. "Birds sing after a storm. Why shouldn't we?"
     A. Umberto Eco
     B. Louisa May Alcott
     C. Gerald Manley Hopkins
     D. Rose Kennedy

 8. "If you don't like a thing, change it. If you can't change it, then change the way you think about it."
     A. Lucille Ball
     B. Salvador Dali
     C. Viktor Frankl
     D. Maya Angelou

 9. "For fast-acting relief, try slowing down."
     A. Lily Tomlin
     B. Stanley Kubrick
     C. Carl Sagan
     D. Henry Miller

10. "Nothing matters more than that we remain sober because when we remain sober everything matters more."
     A. Mel Brooks
     B. G. K. Chesterton
     C. Samuel Beckett
     D. Jim Anders

11. "No act of kindness, no matter how small, is ever wasted."
     A. Ralph Waldo Emerson
     B. Socrates
     C. Aesop
     D. Demosthenes

12. "Real generosity toward the future lies in giving all to the present."
     A. Oliver Wendell Holmes
     B. Albert Camus
     C. Eric Fromm
     D. Thomas Jefferson

Before finding the correct answers, below, I would be remiss if I failed to mention that all 48 possible answers above are the creators of quotes included in "All Drinking Aside" and that the 12 quotes in this quiz are also part of my book.

ANSWERS:
(1) B, (2) A, (3) B, (4) D, (5) C, (6) A,
(7) D, (8) D, (9) A, (10) D, (11) C, (12) B

SCORING:
(0 - 3): "Don't pick up"
(4 - 6): "Keep coming back"
(7 - 9): "Progress, not perfection"
(10 - 12): "One day at a time"


#Alcoholism #Addiction #Recovery

All quotes in this quiz are within the pages of 
All Drinking Asidehttp://amzn.to/1bX6JyO

Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here: 



25 October 2016

The Autumn Leaves Turn Over Themselves


        I turn over my fears as I’m walking down the street one cloudy day. The autumn leaves turn over themselves on the sidewalk before me.
      
        And then I hear something. Far away I hear a literal bird singing. And then it hits me. This is what turning over my fears and my addictions has finally given me. My hearing. My unfocused hearing. After three years sober I turned over another addiction, my addiction to cigarettes, and here’s what I noticed: Not that I would live longer, but that I could live more fully in the present. Yes, I could taste better and smell better without the tobacco and liquor in my mouth and on my breath. But the real reward is not delayed for some unforeseen future, but lived in the present, because I was not focused on the next drink of my addiction and the next smoke of my addiction.
      
        I could live more fully in the now.
      
        I turn over my fears as I’m walking down the street. The autumn leaves turn over themselves on the sidewalk before me.
      
        I live more fully in the now.

#Alcoholism #Addiction #Recovery

from All Drinking Aside
Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here: 


Straight Up. No Ice. Blockhead Drunk!



"For years I never had a reason to quit drinking and by the time I had a reason to quit, reason no longer had anything to do with it. I drank for escape and I ended up being unable to escape from drinking. Now, years sober, I have found many of the tools of recovery. There are those who have inspired me, motivated me. Slowly, patiently, I must carve the frustration, self-pity and despair out of this block of wood. Carve out the envy, anxiety and intolerance. File down the burrs of hatred, jealousy and resentment. Chisel out the suspicion and sarcasm, the mistrust. Get rid of the apathy, the remorse, the self-deception. Cast out the doubt, the blame, the fear. Scrape out contempt and cynicism. Smooth out the rough edges...."

#Alcoholism #Addiction #Recovery

from All Drinking Aside
Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here: 

23 October 2016

A knife, intended for his throat: the unintended consequences...


(Surimi): A knife, intended for his throat: the unintended consequences of alcoholism, far beyond the destruction caused by alcohol alone. The effects with no provable cause and effect. The insanity of alcoholism does not operate under the rules of logic, of this cause or that. Unknowable, unexpected heartbreaks and disaster. Collateral damage. Damaged souls drawn to one another.
Alcohol consumed.
Sanity consumed.
Catastrophic consequences inevitable.
This cannot be good.
Ever....

#Alcoholism #Addiction #Recovery

from All Drinking Aside
Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here: 


20 October 2016

The Harmony of a Common Goal


In recovery, drifting is going backward. But so is moving forward too fast. The World of Impatience, from Pony Express to Snail Mail (the world we live in) is not especially conducive to recovery. The world we live in, the world of "we want it yesterday," makes recovery difficult. I suppose our culture, changed by the rush of the global economy and the internet, seems to bring the possibility of a next drink closer somehow.
My sobriety is in a delicate balance. Can I remain sober and sane in this insane world? 
Safety in numbers. The extremes of addiction shattered by the harmony of a common goal: Recovery. Together. What most of us seem unable to do alone. Sober, recovering, alive.

Delve into All Drinking Aside, here:
Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here: 



18 October 2016

The Culture of Addiction


People, places and things. Not only am I an alcoholic, but I am also part and parcel of the culture of addiction. More than alcohol would have to go were I ever to stay sober. Part of who I was lived in the thoughts of those around me. Some people can remain sober when their spouse still lives in their addiction. Some, other alcoholics in recovery, can tend bar in sobriety. I did it for one year and it was the culture of addiction I was surrounded by which was my downfall finally. One day a drink found its way into my hands and I drank it without thought. That was that and several years went by, drinking, drinking, progressing and progressing, backwards, downwards and out.
So much for people, places and things for me. So much more time lost, tossed, apple-sauced.

from All Drinking Aside
Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here: 


13 October 2016

Paradise... Unobtainable...


I swear I used to have some kind of sense when I was drinking that some limousine door of my mind would open for me and an attendant would say, "Mr. Anders, you have arrived."
Trouble was, as the saying goes, I was always "a few fries short of a Happy Meal."
The illusion that alcohol could take me to some paradise of fulfillment unobtainable in the real world was always just one sip beyond my lips. Under the influence, I was always just this much short of being 'there'.

(Vatchi): Half-truths, half-lies, half lives. The intersection of anticipation and dread. The excitement of readying for a trip and the discovery that it is a trip to nowhere. And the mixing in of other drugs: valium, speed, Quaaludes, whatever. Insanity squared.
When you've got it, you've got it...
Bad....

from All Drinking Aside

Print & Kindle Editions Available
20+ Five Star ***** Reviews 
Kindle 4.95 here: 
http://amzn.to/1bX6JyO.
Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here:
http://alldrinkingaside.com


11 October 2016

The punishment for addiction is time served.


Most alcoholics and addicts in recovery likely understand what I mean.
The distraction of knowing each day you would have to seek out and satisfy your level of addiction.
For me, it became, by the second decade, never less than 6 scotch on the rocks. And then, anywhere from 3 to 6 more drinks later, my blackouts would take over until my money ran out or my body gave out.
Beyond that, "the punishment for addiction is time served," means more. Curiously illustrated, as I was recently reminded, by what happened when I stopped smoking.
*****
"The autumn leaves turn over themselves on the sidewalk before me. And then I hear something. Far away I hear a literal bird singing. And then it hits me. This is what turning over my fears and my addictions has finally given me. My hearing. My unfocused hearing. After three years sober I turned over another addiction, my addiction to cigarettes, and here's what I noticed: not that I would live longer, but that I could live more fully in the present.... And in that state of merely being, I could hear then what I could not hear before..."
*****
"The punishment for addiction is time served," then, implies, too, now sober, that I am free of the obsession to drink, free to be fully present. To live in real time. Oh, how sweet the sounds in recovery are, without the bar, without that punishment that addiction is, without the punishment of time lost.
:-) :-) :-) :-) :-)

Find more Recovery Posts here: http://alldrinkingaside.com 
& Sober Tweets here: http://twitter.com/JimAnders4 


07 October 2016

Instinct Survives


    ... and now I must survive myself. My emotions, hollowed out by my addictions, have survived. I cannot now separate myself from living, from living sober, from moving forward, from learning how to feel again, this time, this time, not under the influence.
   My instinct for survival has, for now, overpowered my addictions.
 
    I cannot do this alone. I will not do this alone. I must not do this alone. I am not alone.... My disease is inside me....

from All Drinking Aside http://amzn.to/1bX6JyO




04 October 2016

Garden-Variety Drunk


"If you keep saying things are going to be bad, you have a good chance of being a prophet."
- Isaac B. Singer

Morning Meditation: Relapse is rationalized insanity.


from All Drinking Aside: http://amzn.to/1bX6JyO


03 October 2016

Download to Uplift


Keys to Recovery Newspaper (http://www.keystorecoverynewspaper.com) has reviewed All Drinking Aside on page 14 of their October 2016 edition.

Here's the text, but PLEASE, check out this entire Recovery Resource!


ALL DRINKING ASIDE: THE DESTRUCTION, DECONSTRUCTION, AND RECONSTRUCTION OF AN ALCOHOLIC ANIMAL. An Autobiographical Fiction. Written by Jim Anders. Printed by Create Space.
Loved it! Thank you Jim Anders for being so candid with your own personal battle with alcoholism and drug addiction. This book is so cleverly written that it kept me completely captivated, and I finished it within days. I love how he starts each chapter with a morning meditation. Ex. Pg.82 “The door to the prison of addiction opened and I was afraid to leave. Fear of leaving was fear of living, because I had not lived beyond that door for decades.” Wow... I can totally relate. Then he ends each chapter with an evening meditation and question of the day. “How is [it] that tomorrow never comes, but the next drink always did.” In between he writes about his descent into alcoholism, and his rise into recovery. Intense! Brilliantly written Jim Anders. A must read! Available at www.Amazon.com 




Gertrude, Simple & Deep


"Silent gratitude isn't very much use to anyone."
- Gertrude Stein

A.M. Meditation: I am smart. but I am not smarter than my disease. No one is. No one alone. At least, not me alone.

from All Drinking Aside
find more Recovery Tweets here:
http://twitter.com/JimAnders4