30 October 2016

The 12 Recovery Quotes Quiz that Nobody Aced (including me)!



 1. "I envy people who drink - at least they know what to blame everything on."
     A. Garrison Keillor
     B. Oscar Levant
     C. Oscar Wilde
     D. Dan Rather

 2. "People have a hard time letting go of their suffering. Out of a fear of the unknown, they prefer suffering that is familiar."
     A. Thich Nhat Hanh
     B. Sigmund Freud
     C. Ayn Rand
     D. Pablo Picasso

 3. "The world breaks us all. Afterward, some are stronger at the broken places."
     A. Pearl S. Buck
     B. Ernest Hemingway
     C. Malcolm X
     D. Henry David Thoreau

 4. "Silent gratitude isn't very much use to anyone."
     A. Abraham Lincoln
     B. Mark Twain
     C. Gracie Allen
     D. Gertrude Stein

 5. "Every wrong attempt discarded is a step forward."
     A. Sir Arthur Conan Doyle
     B. Ovid
     C. Thomas Edison
     D. Confucius

 6. "Everything should be made as simple as possible, but not simpler."
     A. Albert Einstein
     B. Marcel Proust
     C. Ralph Waldo Emerson
     D. Malcolm Gladwell

 7. "Birds sing after a storm. Why shouldn't we?"
     A. Umberto Eco
     B. Louisa May Alcott
     C. Gerald Manley Hopkins
     D. Rose Kennedy

 8. "If you don't like a thing, change it. If you can't change it, then change the way you think about it."
     A. Lucille Ball
     B. Salvador Dali
     C. Viktor Frankl
     D. Maya Angelou

 9. "For fast-acting relief, try slowing down."
     A. Lily Tomlin
     B. Stanley Kubrick
     C. Carl Sagan
     D. Henry Miller

10. "Nothing matters more than that we remain sober because when we remain sober everything matters more."
     A. Mel Brooks
     B. G. K. Chesterton
     C. Samuel Beckett
     D. Jim Anders

11. "No act of kindness, no matter how small, is ever wasted."
     A. Ralph Waldo Emerson
     B. Socrates
     C. Aesop
     D. Demosthenes

12. "Real generosity toward the future lies in giving all to the present."
     A. Oliver Wendell Holmes
     B. Albert Camus
     C. Eric Fromm
     D. Thomas Jefferson

Before finding the correct answers, below, I would be remiss if I failed to mention that all 48 possible answers above are the creators of quotes included in "All Drinking Aside" and that the 12 quotes in this quiz are also part of my book.

ANSWERS:
(1) B, (2) A, (3) B, (4) D, (5) C, (6) A,
(7) D, (8) D, (9) A, (10) D, (11) C, (12) B

SCORING:
(0 - 3): "Don't pick up"
(4 - 6): "Keep coming back"
(7 - 9): "Progress, not perfection"
(10 - 12): "One day at a time"


#Alcoholism #Addiction #Recovery

All quotes in this quiz are within the pages of 
All Drinking Asidehttp://amzn.to/1bX6JyO

Follow Twitter here: 
http://twitter.com/JimAnders4
Blog out here: 



No comments:

Post a Comment